tiistai 2. kesäkuuta 2015

Keskivartalon lihasten yhteys ratsastukseen - edistystä havaittavissa?

Siitä, että ihminen käyttää keskivartalon lihaksia, on ratsailla merkittävä etu. Tämän seikan ymmärtämisen ja toteuttamisen välillä vain valitettavasti on ihmispololla usein merkittäviä esteitä ja viivettä.

Yhdeltä hyvältä opelta sain neuvoksi, että aina kun tekee mieli käyttää ohjaa. käytäkin pohjetta. Nyt olen ruvennut harjoittelemaan toista mantraa eli aina kun tekee mieli käyttää ohjaa, käytäkin vatsalihaksia.

Käytännössä käytän edelleen liikaa kättä ja puristan liikaa jalalla, ikään kuin hevonen lakkaisi liikkumasta, jos en koko ajan pusertaisi sitä. Todellisuudessahan homma toimii juuri päinvastoin.

Videokaappaus tältä päivältä.
Mutta nyt se on kuulemma tapahtunut. Olen löytänyt keskivartaloni. Näin sanoi opettaja-Mia tämänpäiväisellä tunnilla. Kieltämättä keskivartalo kyllä ihan itse viestii samaa aina tunnin jälkeen, usein monta päivää. Etenkin jos on menty hidasta käyntiä. Huh! 

Käytännössä se, mikä on löytynyt, on viestintäyhteys aivoista lihaksiin. Lihakset itse eivät ole merkittävästi vahvistuneet, koska niitä ei ole aktiivisesti vahvistettu. Hyvä aikomus jumpan lisäämisestä on siis toistaiseksi jäänyt vain kauniiksi ajatukseksi.

Lihaskunnon heikkous aiheuttaa ratsailla paketin leviämistä viimeistään tunnin puolivälin tienoilla. Silti tänään sain opelta sellaisiakin kehuja, että homma alkaa hetkittäin näyttää jo ratsastukselta. Ottaen huomioon, että ratsastusta tässä ollaan harrastavinaan, suunta lienee oikea.

Loppukeventelyiden aikana Mia pohti, että olisi hyvä videoida nykymenoa, jotta näkisin eron alkutilanteeseen. Melkein sattumalta oli kamera taskussa, joten alla nyt sitten todistusaineistoa!

Nyt valitettavasti siis videota on vain loppukeventelyistä, joissa isoin puhti alkoi olla ratsukon molemmilta osapuolilta käytetty. Mutta ehkä jotain kehitystä näkyy kuitenkin. Selkään tuntuu ainakin aivan erilaiselta kuin maaliskuun lopussa, jolloin on kuvattu alempi video. Sen laitoin tähän nyt vähän kuin masokismin ja ennen kaikkea vertailun vuoksi.


Linkki videoon. (Suosikkini tässä videossa on mäyräkoira.)



Linkki videoon

P.S. Menen huomennakin tunnille. Silloin hypätään. Jaiks!

2 kommenttia:

  1. Paljon paremmalta näyttää jo! :) Itselläkin tuntui vatsalihakset löytyvän nyt kun tuon neiti D:n selkään menin, ennen olen näemmä vaan hölskynyt hevosten selässä, mutta nyt joutuukin tekemään töitä jotta siellä pysyy :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla. :) Tässähän on ollut aika paljon poisoppimisen tarvetta ja siksi meno alkuun oli niin erityisen vaikeaa. Vieläkään en ole ihan päässyt eroon yksinratsastelun tuomista ongelmista, mutta ei kai sitä koko ratsastusta ihan niin vaan muuteta.

      Diva on kyllä kivan näköinen hevonen. :)

      Poista